Alkuruoka; äitin välimerellinen alkupala(nen); kalaceviche, kylmäsavulohitartar, marinoidut oliivit.
Kylmäsavulohitartar
200g kylmäsavulohtapuolikas punasipuli
1-2 rkl tuore ruohosipuli
50g maustamaton tuorejuusto
1 tl raastettua piparjuurta
Silppua lohi pieneksi. Hienonna punasipuli ja kuullota kevyesti oliiviöljyssä. Sekoita piparjuuri tuorejuustoon ja mausta suolalla. Sekoita lohi, sipuli ja tuorejuusto keskenään.
kalaceviche
450g graavisuolattua siikafilettä1dl paprika tai tomaattikuutioita
1 sitruuna
1/2 tl mustapippuria
4 varrellista kaprista
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tilliä silputtuna
suikaloi fileesiivut ja lisää tomaatti/paprikakuutiot, sitruunan mehu ja pippuri. Poista kapriksista varret ja hienonna marjat. Lisää kapris ja tillisilppu. Sekoita ja laita n. tunniksi viileään maustumaan. Aseta paahdetulle paahtoleivälle.
Toinen alkuruoka; veljen espanja-aiheinen serranokinkku juustolautasella.
(Ja josta tyhmänä ja nälkäisenä en muistanut kuvaa ottaa. Ekassa kuvassa näkyy runssa kuitenkin tarjoiltu annos)
Kevyt pääruoka; käly lähti japanista tekemään okonomiyaki pannukakkuja wasabitomaateilla.
Okonomiyaki pannukakut
3-4dl valkokaalia tai kiinankaalia rouheasti pilkottuna3 kananmunaa
pari desiä vettä
3-4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
180g katkarapua
1 paprika silvottuna
Sekoita ainekset paksuksi taikinaksi. (Jos haluat voit lisätä raastettua inkivääriäkin) Kauhallinen taikinaa paistetaan öljytilkassa paistinpannulla ja käännetään kun pinta hieman väriä. Idea on kypsentää taikina, ei aineksia.
Tomato no wasabi
2 tomaattia2 tl wasabitahnaa
2 rkl majoneesia
1rkl seesaminsiemeniä
aromi/yrttisuolaa
noria
Leikkaa tomaatti suupaloiksi. Sekoita kulhossa wasabi, majoneesi, seesaminsiemenet ja hieman suolaa. Lisää tomatti. Lopuksi revi nori ja sekoita joukkoon.
Väliruokana isä(puolen)n kurkku-päärynä shot.
Pääruokana veljen pippuripihvi kerma-konjakkikastikkeella
Naudan sisäfilettä
2 rkl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
Ota file lämpiämään n. tuntia ennen paistoa. Leikkaa filee paksuiksi pihveiksi. Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat varovaisesti pippurirouheeseen, se tarttuu hyvin.
Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihviä kunnes sen pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta lämpimälle uunivuoalle ja peitä foliolla, anna vetäytyä muutama minuutti.
Kastike
2dl lihalientä (pihvien paistosta, lisää vettä)
2 dl kermaa
2 tl soijakastiketta
2tl sinappia
1 rkl konjakkia
ripaus mustapippuria
Kaada kaikki konjakkia lukuunottamatta pannuun, keitä kokoon n. 5min. Mausta konjakilla ja mustapippurilla.
Veljentyttöjen matka muumimaailmaan muumipipareilla
Jälkiruoka; Battenbergin kakkua ja Battenberg cake popseja
Ja tietysti kahvi ja konjakki kuuluivat myös.
Ilta on mukava; paljon hyvää ruokaa ja seurustelua ja tällä kertaa myös meikkisuteilua...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti