torstai 5. joulukuuta 2013

7 ruokalajin perheillallinen 2013 -Makuja maailmalta

Meille on alkanut tulla tällainen mukava jokavuotinen perhetraditio että vietämme 7 ruokalajin illallisen johon jokainen tekee jotain. Tämän vuoden teemaksi tuli ruoka maasta jonne haluaisit matkustaa.


Alkuruoka; äitin välimerellinen alkupala(nen); kalaceviche, kylmäsavulohitartar, marinoidut oliivit.


Kylmäsavulohitartar

200g kylmäsavulohta
puolikas punasipuli
1-2 rkl tuore ruohosipuli
50g maustamaton tuorejuusto
1 tl raastettua piparjuurta

Silppua lohi pieneksi. Hienonna punasipuli ja kuullota kevyesti oliiviöljyssä. Sekoita piparjuuri tuorejuustoon ja mausta suolalla. Sekoita lohi, sipuli ja tuorejuusto keskenään.

kalaceviche

450g graavisuolattua siikafilettä
1dl paprika tai tomaattikuutioita
1 sitruuna
1/2 tl mustapippuria
4 varrellista kaprista
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tilliä silputtuna

suikaloi fileesiivut ja lisää tomaatti/paprikakuutiot, sitruunan mehu ja pippuri. Poista kapriksista varret ja hienonna marjat. Lisää kapris ja tillisilppu. Sekoita ja laita n. tunniksi viileään maustumaan. Aseta paahdetulle paahtoleivälle.

Toinen alkuruoka; veljen espanja-aiheinen serranokinkku juustolautasella.

(Ja josta tyhmänä ja nälkäisenä en muistanut kuvaa ottaa. Ekassa kuvassa näkyy runssa kuitenkin tarjoiltu annos)

Kevyt pääruoka; käly lähti japanista tekemään okonomiyaki pannukakkuja wasabitomaateilla.


Okonomiyaki pannukakut

3-4dl valkokaalia tai kiinankaalia rouheasti pilkottuna
3 kananmunaa
pari desiä vettä
3-4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
180g katkarapua
1 paprika silvottuna

Sekoita ainekset paksuksi taikinaksi. (Jos haluat voit lisätä raastettua inkivääriäkin) Kauhallinen taikinaa paistetaan öljytilkassa paistinpannulla ja käännetään kun pinta hieman väriä. Idea on kypsentää taikina, ei aineksia.

Tomato no wasabi

2 tomaattia
2 tl wasabitahnaa
2 rkl majoneesia
1rkl seesaminsiemeniä
aromi/yrttisuolaa
noria

Leikkaa tomaatti suupaloiksi. Sekoita kulhossa wasabi, majoneesi, seesaminsiemenet ja hieman suolaa. Lisää tomatti. Lopuksi revi nori ja sekoita joukkoon.

Väliruokana isä(puolen)n kurkku-päärynä shot


Paniikkiratkaisu, maaksi tuli Valio. ;)



Pääruokana veljen pippuripihvi kerma-konjakkikastikkeella 


ja paistettua kuhaa niille jotka eivät pippuripihviä syö. (Minä ja lapset)

Naudan sisäfilettä
2 rkl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa

Ota file lämpiämään n. tuntia ennen paistoa. Leikkaa filee paksuiksi pihveiksi. Rouhi pippurit esim. morttelissa. Painele pihvien reunat varovaisesti pippurirouheeseen, se tarttuu hyvin.
Kuumenna voita ja öljyä pannulla. Paista pihviä kunnes sen pintaan nousee punaisia nestepisaroita. Käännä ja paista toiselta puolelta pari minuuttia. Nosta lämpimälle uunivuoalle ja peitä foliolla, anna vetäytyä muutama minuutti.

Kastike
2dl lihalientä (pihvien paistosta, lisää vettä)
2 dl kermaa
2 tl soijakastiketta
2tl sinappia
1 rkl konjakkia
ripaus mustapippuria

Kaada kaikki konjakkia lukuunottamatta pannuun, keitä kokoon n. 5min. Mausta konjakilla ja mustapippurilla.

Veljentyttöjen matka muumimaailmaan muumipipareilla



Jälkiruoka; Battenbergin kakkua ja Battenberg cake popseja 


koska haluaisin skotlantiin mutta vanukkaat ei iskenyt, haluan irlantiin mutta viski ja guinnes ei iskenyt joten matkataan sitten ihan vaan mantereelle.
Ja tietysti kahvi ja konjakki kuuluivat myös.


Ilta on mukava; paljon hyvää ruokaa ja seurustelua ja tällä kertaa myös meikkisuteilua...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti